Det blei et Merakkels av en kamp – som endte med herlig seier over Hinna idag

Gjesdalhallen Nye og Gamle 27.Nov.2013 2. Divisjon avd. 3 Ålgård-Hinna 29-24 (19-9)

Ålgård: Liv A. Furenes, Oda F. Løvdahl, Malin R. Mæland (4), Ingrid Sørensen (8), Maren Aareskjold (4), Ellen Hollund (3), Pernille Eiane (3), Marte Vold, Mari Vassbø (4), Hanne Svela, Maren Eiken Ravndal (3), Anna Skei, Marita Tysse, Hege Grønningen
D(C)opyright Gjesdalbuene over 200 tilskuere på tribunen i dag fikk virkelig en opplevelse av de sjeldne, og det var garantert ekstra herlig for jentene å kunne strekke armene over hode å juble over seieren med denne fantastiske gjengen i ryggen.

Dagens kamp mot Hinna innehold det meste både sportslig og utenomsportslig. Kjempebra forsvars- og angrepsspill og tilsvarende dårlig forsvars- og angrepsspill, lekkasje, bytte av hall og et fantastisk publikum.

Kampen startet ikke alt for bra fra vår side, der vi ikke fikk skikk på forsvarsspillet vårt, og Hinna kunne spasere gjennom gang etter gang og sette ballen i mål. Framover fungerte det bedre, men allerede etter 9 minutter av 1.omgang tok Janta Timeout på stillingen 6-6. Jentene fikk beskjed om å stå opp i forsvar, og det virket som om dette var det som skulle til. Etter dette satt forsvaret som det skulle og framover på banen fikk vi virkelig sving på sakene. Mye bra angrepsspill, opprulling til kant, overganger, innspill til strek, rush og flere langskudd/lobber. 

Men så – med 5 minutt igjen av omgangen startet det som virkelig ble dagens skandale. En skikkelig lekkasje i taket gjorde at dommerne/trenerne/sekretæriatet bestemte at kampen ikke kunne spilles videre i den Nye hallen. Dyre råd var gode, men etter en rådslagning ble det bestemt å prøve å avvikle kampen i den gamle hallen. Og et MEGET VELVILLIG LANDHOCKEY GJENG – pakket sammen vant og mål i en forrykende fart, og publikum flyttet samtidig over i den gamle hallen. Og etter ca. 20 minutter var kampen i gang igjen – etter det som ble en skikkelig stressfaktor. Men inn mot pause så det ut som om begge lagene taklet dette bra, og vi gikk til pause med en litt for komfortabel ledelse. (19-9).

I pausen fokuserte Janta på å ikke slippe oss nedpå, ikke stresse med bytte av hall, og fortsette det gode spillet. Men andre omgang ble stikk motsatt av 1.omgang, og det var nok flere av tilskuerne som bet negler i lange perioder – sammen med enkelte på benken til Ålgård. Det gode forsvarsspillet var plutselig nølende, og framover på banen gikk det i stå litt for ofte. Og Hinna takket for invitasjonen og lot seg ikke be to ganger. Sakte men sikkert kjempet Hinna seg inn i kampen igjen, og en usikkerhet bredte seg hos jentene. Det hjalp ikke at Janta tok timeout, vi fikk ikke satt forsvarsspillet skikkelig. Og med ca. 10 minutter igjen var Hinna plutselig bare 3 mål bak. I den perioden bølget spillet fra og tilbake, men så i de siste 5-6 minuttene, så viste igjen jentene klasse, og hevet seg skikkelig. Flotte angrep, bra forsvars- og keeperspill, gjorde at vi kunne feire en velfortjent seier over Hinna.

Etter denne heseblesende seieren i en thriller av en kamp – blir det nå 2 treninger – før vi skal møte Nærbø i en viktig bortekamp onsdag kl. 19:30 i Nye Loen om en uke.

Her kan dere lese hva Gjesdalbuen skriver. (krever abonnement – kan kjøpes gjennom Ålgård Håndball, så støtter dere også klubben 🙂 )

Og igjen – 1000 TAKK FOR FANTASTISK STØTTE FRA TRIBUNEN idag – dere er rett og slett FANTASTISKE. Og garantert Rogalands beste håndballsupportere!!