Skikkelig herlig lagseier i dagens kamp mot Staal Jørpeland

Strandahallen 18.Des.2013 2. Divisjon avd. 3 Staal Jørpeland – Ålgård 22-29 (9-10)

Ålgård: Liv A. Furenes, Karoline Kristoffersen, Malin R. Mæland (1), Ingrid Sørensen (5), Maren Aareskjold (2), Ellen Hollund (2), Marte Vold, Mari Vassbø (5), Hanne Svela (7), Maren Eiken Ravndal (3), Marita Tysse (1), Sine Gerhardsen (1), Lise Espeland (1), Hege Grønningen (1)

janta_HinnakampenEndelig kunne vi reise hjem fra Strandahallen med en seier – dette har alltid vært en vanskelig bortebane for Ålgård, men i dagens kamp løsnet det skikkelig.

Før kampen var alle enige om å gi alt inn mot juleferien, i tillegg til at vi skulle starte i et 3-2-1 forsvar. Kampen startet nervøst fra begge, men vi fikk forsvaret til å sitte sånn passe, mens vi ble for utålmodige og litt uheldige i angrep, med 5 stangskudd i løpet av de 7 første minuttene.

Etter 7,5 minutt i første omgang tok Janta timeout på stillingen 7-4 til Staal, der fokuset var og ikke stresse så mye i angrep, i tillegg til at vi la om til 6-0 forsvar igjen. Og inn mot pause, begynte spillet og sitte bedre i angrep. Vi fikk flere distanseskudd, innspill til strek og en del straffer som vi omsatte i mål. Og sakte men sikkert spilte vi oss inn i kampen, og gikk opp i ledelsen. Men vi klarte ikke å hekte av Staal, og til pause var stillingen 10-9 til oss.

I pausen var fokus på å sette forsvaret skikkelig, og fortsette å være tålmodig i angrep. Og hvilken start på 2.omgang det ble. Forsvaret satt som det skulle, og vi fikk flere enkle mål på kontringer / ankomster. I tillegg briljerte jentene med herlig angrepshåndball, med masse bevegelse og flotte kombinasjoner som resulterte at vi virkelig dro i fra Staal, og viste at vi er et bedre lag. Et par ganger glapp det i forsvar, men framover på banen herjet jentene til tider med svimle Staal spillere.

Ekstra kjekt i dag at hele 11 spillere tegnet seg på scoringslisten (bla. første scoring i 2.div for Lise), og virkelig viser hva som bor i denne gjengen.

Til slutt en stor takk til de ca. 30 tilskuerne som hadde tatt seg tid i en hektisk førjulstid for å følge damelaget på Jørpeland. Dere er garantert Rogalands beste håndballsupportere.

Nå tar damelaget en velfortjent juleferie (selv om flere av 17/18 åringene skal spille kamp fredag kveld), og så starter vi oppkjøringen til andre halvdel av sesongen 3.juledag.

Sportslig julehilsen fra damelagsteamet – Janta – Erlend – Kirsten – Hilde – Rolf og Jensi