Herlig lagseier over SIF idag!

Dagens kamp mot SIF bød på ALT som en håndballkamp skal inneholde! Tette og tøffe dueller, nervepirrende sluttminutter, engansjerte trenere og publikum – og sist men ikke minst – EN HERLIG SEIER over SIF. SIF hadde hentet inn 2 spillere fra Sola til denne kampen, og bla. forsterket laget med 1.målvakten til Sola. Og om dette preget jentene i starten av kampen er usikkert, men kampen startet nervøst fra Ålgårds side, der vi ikke klarte å komme opp på det nivået i forsvar som vi vet vi kan. SIF fikk komme for lett til på skudd, og dro alt for lett fra i starten av kampen, og framover på banen ble vi for lite flinke til å sette fart etter og trykk, i tillegg til at de skuddene vi fikk avgårde – ble enkelt plukket av Solas (SIF) målvakt. Og etter 13 minutter tok Janta en timeout på stillingen 8-3 til SIF. I timeout’en ble det fokus på sette et skikkelig forsvar, i tillegg til å holde trykket oppe i angrep og sist men ikke minst se på målvakt før avslutninger. Og hvilken avslutning av 1.omgang det ble. Det virket som om jentene fikk ny energi, og plutselig så rant målene inn framover. I tillegg stod jentene opp i forsvar, og ga Karoline herlig hjelp bakover. Og på mindre enn 10 minutter var ledelsen til SIF hentet inn, og det var likt med 10-10 i målprotokollen. Men jentene fortsatt og kjøre på, og viste virkelig hva som bor i dem – og inn mot pause opparbeidet vi oss en knapp ledelse. Men i det siste minuttet var vi igjen litt uoppmerksomme, og SIF fikk 2 enkle mål, slik at stillingen til pause var uavgjort 14-14. En skikkelig forrykende 1.omgang, der jentene i perioder virkelig viser hva som bor i denne gjengen.

I pausen fokuserte Janta på at vi måtte få øynene opp for strekspill, og ikke slippe til SIF’s vinger så lett. Og 2.omgang ble en skikkelig thriller for både spillere, trenere og ikke minst et fantastisk publikum. Jentene fortsatte å stå bra i forsvar, og Karoline hadde virkelig dagen mellom stengene. Framover på banen begynte vi å finne Mari på streken mer, og sakte men sikkert dro vi ifra utover i omgangen. Jentene fikk virkelig blod på tann, og viste til tider herlig angrepsspill. Det var ikke alltid at vi fikk ballen i mål, men tendensene og viljen var der hele tiden. Men likevel ble det en dramatisk avslutning på kampen. På stillingen 25-21 la Janta Timeout kortet i sekretæriatet, men uheldigvis for oss så ble ikke denne time-out’en registrert, og vi scoret 2 ganger slik at stillingen en tid var 27-21 med mindre enn 3 minutter igjen. MEN så ble dommerne gjort oppmerksomme på denne feilen, og etter en god del fram og tilbake, ble stillingen satt tilbake til 25-21, og 3 minutter igjen av kampen. Og da kokte det SKIKKELIG både på banen, benkene og ikke minst på tribunen! Så istendenfor å cruise inn til seier, var det plutselig kamp igjen. SIF la seg ut og spilte dame mot dame, og vi klarte ikke helt å roe nok ned tid å spille ut SIF. Vi stresset og lot oss stresse, slik at vi ble avblåst for passivt spill. Og SIF lot seg ikke be 2 ganger og stormet i angrep, men heldigvis klarte vi stå opp i forsvar, slik at vi kunne dra iland en FANTASTISK lagseier over SIF.  En STOR kamp av jentene som kunne slippe jubelen løs etter flere nestenkamper i det siste!

Og igjen – EN KJEMPESTOR takk til publikum som virkelig støttet oss i denne kampen! Dere er GARANTERT Regionens beste publikum – og endelig fikk vi gi dere valuta for pengene! 10000 TAKK!

For de som er abonnenter av Gjesdalbuen – så kan dere lese hva de skriver om kampen her.

Kampfakta:
Gjesdalhallen 16-februar.2014. Ålgård – SIF 25-23 (14-14)
Ålgård: Karoline Christoffersen, Liv Furenes, Lise Espeland, Malin R. Mæland (1), Ingrid Sørensen (4), Ellen Hollund (2), Marte K. Vold (1), Mari Vassbø (5), Hanne Svela (5), Anna Skei, Maren Eiken Ravndal (3), Sine Gerhardsen, Hege Grønningen (4).