Nedtur i Hetlandshallen

«Høyt at flyve – dypt at falle» heter det i ordtaket, og det sier vel det meste om kampen idag. Denne kampen hadde jentene virkelig giret opp til og var innstilt på å blø for drakten, men idet kampen ble blåst igang, virket det som om jentene hadde glemt dette. Borte var all entusiasmen og guts’en fra oppvarmingen, og vi ble stående å se på at Hinna til tider kjørte over oss. Hinna kjempet rett og slett hardere enn oss både bakover og framover på banen, og virket mye mer klar til denne kampen enn oss. Og allerede etter 10-12 minutter på stillingen 8-2 tok Janta en timeout. Vi la om til 5-1 i forsvar, og i tillegg fikk jentene klar beskjed om at det var på tide på brette opp ermene om vi skulle ha mulighet. Og etter dette bedret forsvarsspillet seg noe, og vi kjempet oss inn i kampen, og en tid var vi bare 2 mål bak. Men inn til pause slapp vi igjen til Hinnas spillere alt for lett, og Hinna gikk til pause med en velforjent ledelse 14-10.

Og andre omgang ble dessverre ikke bedre enn første. Vi klarte ikke å stoppe Hinnas fintesterke spillere, og gang etter gang fikk de alt for lett spillerom i angrep, og framover på banen fikk vi ikke opp tempoet, og Hinna fikk takle oss gang etter gang, og de skuddene vi fikk avgårde, stoppet Hinnas keeper alt for lett. Utover i omgangen testet vi flere og forsvarsformasjoner, men idag var vi rett og slett ikke på forsvarsmessig, og Hinna kunne enkelt cruise inn til en komfortabel 26-17 seier. 7 mål i 2. omgang sier vel igrunnen alt sånn sett.

Nå er det «heldigvis» ca. 4 uker til neste kamp, og nå må vi bruke denne tiden godt til å finne ut hvorfor vi ikke klarer å få ut det som vi vet bor i jentene. For vi VET at jentene kan så mye bedre enn dette, så det gjelder å finne de «rette knappene» slik at vi klarer å få jentene tilbake der vi var mot SIF.

Les mer om kampen i Rogalands avis på denne linken

Kampfakta:
Hetlandshallen 20.februar.2014. Hinna – Ålgård 26-17 (14-10)
Ålgård: Karoline Christoffersen, Liv Furenes, Lise Espeland, Malin R. Mæland, Ellen Hollund, Marte K. Vold, Mari Vassbø, Hanne Svela, Anna Skei, Maren Eiken Ravndal, Sine Gerhardsen, Hege Grønningen