Herlig lagseier over Farsund!

Copyright - Farsund avisEtter gårsdagens tap mot Bryne, var ikke akkurat selvtillit det som det var mest av i gjengen, og i tillegg hadde hjemmelaget Farsund det sure 49-28 tapet fra Gjesdalhallen å hevne.  Men etter at jentene hadde hatt en rolig kveld på Farsund Fjordhotell og fått pratet ut om en del saker, så var jentene enige om å gå ut å gi jernet fra start. Men akkurat sånn ble det ikke fra starten av kampen, som startet veldig nølende fra vår side. Farsund fikk omtrent fritt spillerom i angrep, og kunne spasere inn de 5 første målene. Så allerede etter 5 minutter av første omgang tok Janta time-out. Ny rekord i første omgang av en kamp kanskje?  Etter litt velfortjent kjeft og en del gode råd, var det en litt annen gjeng som kom på banen, og utover i omgangen, begynte jentene å vise at de kan spille både forsvar og angrep. Vi spilte i perioder ut Farsund, og klarte til tider å demme opp for Farsunds angrepsspill. Så til pause gikk lagene i garderoben med en 1 måls ledelse til Farsund.

I pausen fokuserte Janta på at vi måtte få brettet ut spillet og også stå tettere i forsvar for å gi mindre rom til Farsunds skyttere som til tider hadde fått herjet litt for mye i første omgang. Og hvilken start på andre omgang det ble. Jentene tok virkelig tak, og fosset framover på banen med lekkert angrepsspill. I tillegg satt forsvarsspillet som det skulle, slik at Karoline i mål fikk mye bedre arbeidsforhold enn i første omgang. Bare så synd at dommerne og spesielt sekretæriatet ikke hang med i denne fasen. I en viktig fase av kampen, klarte sekretæriatet å glemme et mål, og selv om dette ble påpekt av Ålgård til både dommere og sekretæriat – så ble denne feilen ikke gjort opp for. Skandale eller ny tenning for jentene er uvisst, men etter dette så våknet jentene skikkelig og KJØRTE over Farsund. Og det skal både dommere og sekretæriat være glade for – at den feilen ikke fikk følger for poengene!
Plutselig satt angrepsspillet, løpene, samspillet, trykket og ikke minst forsvarsspillet. Så iløpet av en 10 minutters periode var kampen i realiteten avgjort. Vi ledet med 8 (egentlig 9), og det  hjalp lite at Farsund tok timeout og prøvde seg med ulike forvarsformasjoner. Jentene holdt stort sett hodet kaldt, og vi fikk mulighet til å slippe til en del nye og yngre lovende spillere. Veldig kjekt å se at Aurora (16), og Melicha (17) kom inn og fikk være med på avslutningen av kampen – selv om de måtte en tur i «snikkarboden» begge 2. 🙂

Alt i alt en meget fortjent seier til jentene, som velfortjent kunne strekke hendene over holde å juble over 2 poeng.  Terningkast 1 til sekretæriatet i Listahallen – kuleramme står øverst på listen over julepresanger!

Sist men ikke minst – EN KJEMPESTOR takk til de 25-30 Ålgårdsupporterne som hadde tatt turen til Listahallen og virkelig støttet oss i denne kampen! I tillegg til at dere prøvde å hjelpe sekretæritatet med å holde tellingen av målene! Dere er GARANTERT Regionens beste publikum – og endelig fikk vi gi dere valuta for pengene! 10000 TAKK!
Allerede på lørdag er det ny mulighet i Gjesdalhallen når Nærbø kommer på besøk.

Ellers kan dere lese hva Farsund avis skriver om kampen her.

Kampfakta:
Listahallen 23-mars.2014. Farsund – Ålgård 26-29 (14-13)
Ålgård: Karoline Christoffersen, Malin R. Mæland (5), Ingrid Sørensen (2), Maren Aareskjold, Ellen Hollund (1), Marte K. Vold (6), Mari Vassbø (4), Hanne Svela (6), Maren Eiken Ravndal (5), Sine Gerhardsen, Hege Grønningen, Melicha Azari, Aurora Andreassen.