Nærbø ble banket røde og blå!

Damelaget
Dame A

Det var en heltent gjeng med jenter som møtte opp i finværet til sesongens nest siste kamp mot Nærbø. Kampene mot Nærbø har alltid vært tette og jevne, men hittil har alltid Nærbø dratt det lengste strået. Så tenningen foran denne kampen var det ingenting å si på. Jentene var fokuserte og oppvarmingen viste at noe stort kunne være på gang. Og hvilken kamp det ble!

Nærbø startet forrykende i angrep, men fra første sekund var jentene villige til å gå i krigen og stå opp i forsvar. Et steinhardt og steingodt 6-0 forsvar satt som det skulle, godt ledet an av en fantastisk Ellen, som virkelig viste forsvarsspill av ypperste klasse idag. Og det som forsvaret ikke klarte å stoppe, tok en sprudlende Liv seg av. Dette resulterte i flere kontringer som ble omsatt til mål i angrep – alle som en. I tillegg herjet vi med Nærbø i etablert angrepsspill, men flotte angrep der vi til tider spilte ut Nærbø. Så etter 13 minutter av kampen tok Nærbø time-out på stillingen 9-4. I denne time-out’en var fokuset å fortsette i den gode stimen vi var inne i både framover og bakover på banen. Og jentene fortsatte virkelig å vise forsvarsspill av første klasse, og dro sakte men sikkert fra utover i omgangen. Angrepsspillet satt også i lange perioder, vi fikk rullet opp kantene, innspill til strek i tillegg til flere gode gjennombrudd. Og en tid var vi oppe i en 14-5 ledelse etter nærmest prikkfritt spill. Garantert sesongbeste av jentene! Men det eneste som er sikkert i kampene mot Nærbø, er at Nærbø aldri gir seg – og det sånn ble det i denne kampen også. Mot slutten av omgangen klarte vi ikke å stå like godt opp i forsvar og sakte men sikkert slapp vi Nærbø inn i kampen. Så til pause var stillingen 15-9 til oss, etter en nærmest prikkfri omgang – bortsett fra de 6-8 siste minuttene.

I pausen fokuserte Janta på at vi det kunne komme en nedtur etter den fantastiske omgangen, at vi da måtte fortsette å stå opp i forsvar, i tillegg til å kjøre avtalene – men se etter andre muligheter hele tiden. Og 2.omgang startet omtrent som vi hadde snakket om i pausen. Nærbø førte an og knappet inn på ledelsen vår sakte men sikkert, og plutselig satt ikke forsvarsspillet, og heller ikke angrepsspillet lengre.  Det ble noe nervøst over jentene, og dette visste Nærbø å utnytte til fulle. Så allerede etter 8 minutter av 2.omgang la Janta det grønne kortet i sekretæriatet og ba om time-out. Fokus var å få etablert det gode forsvarsspillet igjen, og ha tålmodighet i angrep. Men det løsnet ikke helt etter denne time-out’en, og Nærbø fortsatte sitt gode angrepsspill, og etter ca. 1/2 spilt 2.omgang var Nærbø ajour i kamp-protokollen på stillingen 19-19. I denne perioden stod kampen og vippet, men plutselig stod jentene opp i forsvar igjen, og framover på banen begynte angreppspillet å sitte igjen. I en herlig periode med storspill i begge ender av banen dro jentene fra med 5 mål – og viste virkelig hva som bodde i dem.  Fantastisk – og jentene begynte å ane muligheten for å kunne slå Nærbø! Selvtilliten steg i jentene i takt med at kampen begynte å gå mot slutten, og inn mot slutten av kampen virket det som om luften gikk litt ut av Nærbø. Jentene fortsatte storspillet, og kontret inn en del enkle mål, og med 3-4 minutter igjen visste jentene at det ble seier. Og for en avslutning det ble, med trampeklapp fra hele Gjesdalhallen – en utrolig stemning for både spillere, ledere og publikum. Og da kampen var over, var det en veldig spesiell stemning nede på banen, og det virket nesten som om jentene ikke trodde det det så på resultattavla. 29-22 serier over Nærbø!! Og for første gang på 5 sesonger kunne vi juble over å ha slått Nærbø i serien. Endelig!

En herlig LAGseier idag fra jentene, og så må vi trekke fram Liv som stod en meget bra kamp idag i mål, bak et til tider fantastisk forsvar, og sist men ikke minst – et stort ekstra pluss til Maren ER. som virkelig viste storspill og stod fram med utrolige 15 mål, og ble kåret til Ålgårds beste spiller i denne kampen av en lokal jury.

Alt i alt en meget fortjent seier til jentene, som velfortjent kunne strekke hendene over holde å juble over 2 poeng.

Sist men ikke minst – EN KJEMPESTOR takk til ALLE på tribunen som hadde tatt turen til Gjesdalhallen i finværet og virkelig støttet oss i denne kampen! Dere er GARANTERT Regionens beste publikum – og endelig fikk vi gi dere valuta for pengene på hjemmebane igjen! 10000 TAKK!
Allerede på onsdag er det ny kamp  i Gjesdalhallen når Staal Jørpeland kommer på besøk i sesongens siste kamp.

For de som er abonnenter av Gjesdalbuen, så kan dere se bilder og lese mer på denne linken

Kampfakta:
Gjesdalhallen 29-mars.2014. Ålgård – Nærbø 29-22 (15-9)
Ålgård: Karoline Christoffersen, Liv A. Furenes, Malin R. Mæland (3), Ingrid Sørensen (1), Maren Aareskjold, Ellen Hollund (2), Marte K. Vold (1), Mari Vassbø (2), Hanne Svela (5), Maren Eiken Ravndal (15), Sine Gerhardsen, Hege Grønningen, Melicha Azari, Aurora Andreassen.